martes, 17 de marzo de 2009

Paris

No fa més de 1 mes passejava pel Louvre, i no ho dic per fer-vos enveja... sinó per fer-vos cinq cèntims del meu viatge...
De Paris, què voleu que us digui, la ciutat de la llum, de l'amor, la ciutat del Metro. Veure Paris, en 2 o 3 dies és impossible, però una bona manera de tenir ganes de tornar...
Hem tingut bon temps, cosa a molt agrair, hem menjat de conya, i no hem fet cues, o sigui que realment et deixa bon sabor, amb ganes de tornar-hi.
Paris però, m'ha donat una altre visió, és brut, i és una gran ciutat, jo aquí a Cardona no veig aquesta realitat, cada dia més present...de la gent sense sostre.
El metro, era ple de gent dormint, de grans, vells i joves, sense casa, sense feina, sense diners, ni ocasions per viure el Paris, que bull i viu sobre el metro.
No sé com els afecta la ditxosa crisis, o si aquesta ha estat la causant del seu estat, però crec que hem de mirar més el nostre melic i buscar solucions per aquesta gent, no sé quina pot ser però a mi això em va fer molta pena.
Els preus als mercats, no eren gaire diferents als nostres, hi havia productes, fins i tot molt més econòmics, i aquí he anat a parar, i els sous?. Em sembla que a París, els sous son molt més elevats, i els espanyolets, com sempre debem anar a la cua d'Europa... Això de l'Euro ens ha ben fotut.
I ara que les coses pinten magres, no hi haurà pujada de sous, però bé pujen els productes, i haurà retallades en les prestacions socials, i pujades en els impostos. Ens posen l'Euro que ens facilita viatjar per la vella Europa, apareixen les low-cost que ens donen kilòmetres per còrrer, però viatjar encara és car, molt car, així que millor que París el deixem de moment per d'aquí un temps, i ens dediquem a viatjar per Catalunya, carmanyola en mà, que tenim paratges preciosos, racons inoblidables, i platjes de paradís, i no cal buscar la foto de les Bahames...

No hay comentarios: