viernes, 23 de mayo de 2008

Aparcaments

Últimament no rebo cap notícia bona des de cap Administració, si fa uns dies us parlava de la Renda, avui us vull parlar de Cardona.
Cardona, és un poble petit (uns 8000 habitants) de la Catalunya Central. La seva població és dispersa, en el nucli antic, amb un gran valor històric, s'hi concentra la major part de l'activitat econòmica.
Molts com jo, vivim a les afores del poble, per exemple jo tardo en cotxe, 5 minuts de casa a la feina, visc a uns 2kms del centre. Ara l'Ajuntament, s'ha tret de la màniga un PLA DE MOBILITAT, on reconeixent el valor històric, i volen aprofitar l'atractiu turístic, no permetrà circular pel casc antic, és clar amb les excepcions de càrregues i descàrregues, i evidentment els veins.
Problema... els que vivim fora però treballem al centre, que no ho he calculat però debem rondar el 80%, ens dirigim a la feina en cotxe o moto. Estem d'acord en no circular per determinats carrers. Però per arrodonir el pla, volen fer tots els aparcament del centre com a zona blava, suposo perquè els turistes, o visitants, deixin algun euro a l'Ajuntament. I quin és el problema?, jo no pujo a Cardona ni com a turista, ni com visitant, si que a vegades com a comprador, però sobretot pujo 6 dies a la setmana, matí i tarda com a treballadora, visc a 2 kms, no rebo compensació per desplaçament, i ara a sobre el meu Ajuntament em preten cobrar l'aparcament.
No si trobo molt bé, mantenir el casc antic, trobo molt bé, procurar la mobilitat, però jo sempre aparco bé, excepte algun Diumenge perquè si ja és dificil aparcar entre setmana, el Diumenge amb el mercat, queden reuides les places a la meitat, i realment s'habiliten algunes voreres per aparcar. Però treure els aparcaments als treballadors, ho trobo realment indignant...
A Cardona, som pocs, però sembla que a més mal avinguts, ningú a l'Ajuntament s'ha plantejat com solucionar el problema dels que arribem a la Fira per motius de treball, què haurem de fer, deixar el cotxe pagant, o barallar-nos pels llocs d'aparcament que no hi ha.

No hay comentarios: